Srednja škola Pakrac, Pakrac obavlja poslove posredovanja u povremenom radu redovnih učenika kao ovlašteni posrednik temeljem rješenja Ministarstva rada i mirovinskog sustava (KLASA: UP/I-102-02/15-01/08, URBROJ: 524-04-02-01/2-15-2 od 13. lipnja 2015. godine) u skladu s odredbama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti („Narodne novine“, br.16/17), Pravilnika o obavljanju djelatnosti u svezi sa zapošljavanjem („Narodne novine“, br. 28/19.) i Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola koju ministar donosi za svaku školsku godinu.

Učenici povremene poslove mogu obavljati ISKLJUČIVO za vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora čije trajanje propisuje ministar nadležan za obrazovanje za svaku školsku godinu.

Škola će početkom svake školske godine na svojim mrežnim stranicama objaviti vrijeme trajanja zimskog, proljetnog i ljetnog odmora učenika sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola koju ministar donosi za svaku školsku godinu, te obavijest o uredovnom radnom vremenu učeničkog servisa.Učlanjenje u učenički servis je besplatno.

Za učlanjenje učenika u učenički servis potrebno je:

 1. imati navršenih 15 godina života,
 2. potvrda o statusu redovnog učenika srednjoškolske ustanove za tekuću godinu,
 3. preslika dokumenata koji sadrže OIB, datum i mjesto rođenja,
 4. popunjena pristupnica, potpisana i od strane zakonskog zastupnika učenika i preslik osobne iskaznice roditelja/skrbnika (Tiskanica – T1)
 5. dvije fotografije (2,5x3,5 cm)
 6. privola/suglasnost roditelja/skrbnika za maloljetnog učenika (Tiskanica – T2) odnosno privola /suglasnost učenika - punoljetni učenik (Tiskanica – T3)

Za izdavanje ugovora potrebni su:

 1. važeća članska iskaznica
 2. popunjen obrazac s podacima o poslodavcu i uputnica poslodavca (Tiskanica T4)
 3. potpisana suglasnost zakonskog zastupnika, roditelja ili skrbnika za rad maloljetnog učenika na dogovorenom radnom mjestu kod dotičnog poslodavca i preslik osobne iskaznice roditelja/skrbnika koji je potpisao suglasnost (Privitak A)
 4. broj žiro-računa učenika 
 5. pisana izjava o ostvarenim primicima u poreznom razdoblju (Privitak B)

Učenički servis Srednje škole Pakrac pruža usluge posredovanja pri zapošljavanju redovitih učenika pod određenim uvjetima. Uvjete poslovanja učeničkog servisa možete naći na sljedećoj poveznici.

Ljetni praznici traju od 29. lipnja do 31. kolovoza 2020.

Radno vrijeme učeničkog servisa za školsku godinu 2019./2020. je od 1. travnja 2020. godine do 31.kolovoza 2020. godine.

Sve potrebne dokumente (tiskanice) za rad preko učeničkog servisa možete naći na poveznici Učenički servis

Kontakt broj: 034/440-005

e-adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn